İspanyol Omleti
İspanyol mutfağına özgü bir omlet çeşidi olan omlet, 'Tortilla de Patata' ismiyle de bilinir. Yapımında genellikle tortilla ekmeği, patates, biber ve maydanoz gibi malzemeler kullanılır. Oldukça besleyici bir tarif olan İspanyol omleti, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasındadır. İspanya mutfağının sevilen kahvaltı lezzetlerinden bu nefis omlet tarifi Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’dan geliyor.
İspanyol mutfağından empanadas ve jamon kroket tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

İspanyol Omleti Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet yumurta
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Maydanoz (İnce kıyılmış)
- Tuz
- Karabiba
İspanyol Omleti Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ince ve yuvarlak şekilde kestikten sonra önceden ısıttığınız yağın içine atıp kızartın. Daha sonra soğanı da içine atarak kızartın.
- Yumurta, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırptıktan sonra soğan ve patatesin üzerine tüm tavayı kaplayacak şekilde ekleyin. İki tarafını da iyice pişirdikten sonra maydanozu ekleyerek servis edin.
İspanyol Omleti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yumurtalı patatesi kısık ateşte pişirin. Pişirme esnasında yumurta sıvısının kalmamasına dikkat edin.
- Soğanları karamelize etmek için, zeytinyağına bir tutam esmer şeker ekleyebilirsiniz.
- Omlete taze soğan ve farklı baharatlar ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
1 Porsiyon İspanyol Omleti Kaç Kalori?
- İspanyol omletinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR