ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YUMURTALI YEMEKLER NANELİ BEZELYELİ OMLET

NANELİ BEZELYELİ OMLET

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Naneli bezelyeli omlet tarifi için malzemeler
  • 2 dal taze sarımsak300 gr iç bezelyeYarım su bardağı su5-6 dal taze nane6 yumurta1 çorba kaşığı süt50 gr kaşar peyniri2 çorba kaşığı rendelenmiştaze kaşar peyniri2 çorba kaşığıgaleta unu5 çorba kaşığı sıvıyağTuz
Naneli bezelyeli omlet Nasıl Yapılır

Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.

Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.

Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.