ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER NANELİ BEZELYELİ OMLET

Naneli Bezelyeli Omlet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Naneli Bezelyeli Omlet Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dal taze sarımsak
  • 300 gr iç bezelye
  • Yarım su bardağı su
  • 5-6 dal taze nane
  • 6 yumurta
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Naneli Bezelyeli Omlet Nasıl Yapılır?

Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.

Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.

Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!