Karnabahar Frittata

Karnabahar Frittata
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Karnabahar Frittata için

Malzemeler

  • Yarım kg karnabahar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım limonun suyu
  • 5 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Karnabahar Frittata

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin sebze yemeği tarifleri listesinden iyi bir seçim. Su ve limon suyunu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine karnabaharları ekleyip haşlayın. Dişe gelecek şekilde haşladıktan sonra ocaktan alıp suyunu süzün.

Tereyağını tavada eritin. Küp doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Minik doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Daha sonra karnabaharları ekleyip yaklaşık 4 dakika kısık ateşte soteleyin.

Süt, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ayrı bir kapta iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Son olarak üzerine ince kıydığınız maydanozları ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte omlet kıvamına gelinceye kadar pişirin. Üstünün kızarması için omleti ayrı bir tabağa alın. Daha sonra ters çevirip tekrar tavaya alıp kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo