ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BAL KABAKLI VE YULAFLI BAR

BAL KABAKLI VE YULAFLI BAR

Bal kabaklı ve yulaflı bar
4 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı ve yulaflı bar tarifi için malzemeler
  • 160 g bitter çikolata
  • 50 g yulaf kepeği
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 100 g haşlanmış bal kabağı
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Bal kabaklı ve yulaflı bar Nasıl Yapılır

  • Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın. Rendelenmiş portakal kabuğunu, keten tohumunu, kabak çekirdeği içini, haşladıktan sonra rendelediğiniz bal kabağını ve yulaf kepeğini ekleyin. Spatula ile karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili 20x20 cm kare bir kalıba bastırarak yayın. Üzerini düzleştirin. Oda ısısında 15 dakika beklettikten sonra buzdolabına alın ve 1 saat daha bekleterek iyice soğutun. İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!