ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BALLI ÇITIR GRANOLA

Ballı çıtır granola

Ballı çıtır granola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı çıtır granola tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı iri kırılmış çiğ tatlı badem
  • Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
  • Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
  • 1 çay bardağı elma püresi
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı bal 

Servis için

  • Süt ya da yoğurt

Ballı çıtır granola Nasıl Yapılır

  • Yulaf ezmesi, badem, yaban mersini kurusu ve ay çekirdeği içini bir karıştırma kabında harmanlayın. Elma püresi ve pekmezi küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Balı ilave edip ocaktan alın. Ballı karışımı yulaf ezmeli karışımın üzerine gezdirin ve yulafları fazla ezmeden karıştırın. 
  • Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Dikdörtgen parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, her 15 dakikada bir tepsiyi çevirerek 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süt ya da yoğurt ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.