ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ EV YAPIMI ÇITIR GRANOLA

Ev Yapımı Çıtır Granola

Ev yapımı çıtır granola

@dilhunskitchen'dan mutfağınızda olan malzemelerle tavada lezzetli ve pratik gronala tarifini bizlerle paylaştı. Okuyucumuzdan gelen tarif ile evde çıtır granola nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Çıtır Granola Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (veya zeytinyağ)
  • 1 çay bardağı pekmez (üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı fındık (fındık içini robottan 2-3 tur geçirin)
  • 2 yemek kaşığı çiğ susam
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 4-5 adet gün kurusu kayısı veya normal kuru kayısı

Ev Yapımı Çıtır Granola Nasıl Yapılır?

  • Ocağı kısık ateşe ayarlayın. Yapışmaz bir tavaya hindistan cevizi yağını alıp eritin.
  • Tüm malzemeleri ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  • Yulaflar sertleşip çıtır olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, farklı çeşitleri olan kuruyemişli dutlu granola veya karabuğdaylı granola tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!