ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURU MEYVELİ GRANOLA BAR

Kuru Meyveli Granola Bar

Granola, kuru meyve ve kuruyemişlerle hazırlanan bir atıştırmalıktır. Genellikle 'enerji bar' olarak da bilinen bu besinler, vücuda enerji vermesiyle bilinir. Marketlerde hazır olarak satılsa da, evde yapılan granolanın lezzeti bir başkadır. Hazırsanız, kuru meyveli granola bar tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı çıtır granola ve karabuğday granola tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Meyveli Granola Bar Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı kabak çekirdeği içi
  • Çeyrek su bardağı çekilmiş keten tohumu
  • Çeyrek su bardağı susam
  • 1 su bardağı badem veya fındık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Çeyrek su bardağı bal
  • Çeyrek su bardağı fıstık ezmesi
  • Çeyrek su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı küp kesilmiş kuru meyve (yaban mersini, kayısı)

Kuru Meyveli Granola Bar Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160 derecede ısıtın. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kabak çekirdeği içi, keten tohumu, susam, badem veya fındığı büyük bir kaseye alıp harmanlayın.
  • Kızarmış olan yulaf karışımını geniş bir kaseye alın. Ballı karışımı yulaflı karışımın üzerine döküp hızlı hareketlerle karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız karışımı kağıdın üzerine ekleyip elinizle üzerini düzleyin.
  • Sıcak fırında 15 dakika pişirin. Karışımı içinde yağlı kağıt bulunan dikdörtgen bir kaba doldurun.
  • Kaşığın tersiyle bastırıp üzerini düzleyin. 160 dereceye ayarladığınız sıcak fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişirme işleminin son 5 dakikasında bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, vanilya, tuz ve tarçını tencereye alıp karıştırarak eritin (şekerin yanmaması için bu işlemi çok dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor).
  • Fırından aldıktan sonra sıcağa yakın ılıkken keskin bir bıçakla dikdörtgen parçalar şeklinde kesin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!