ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEKERSİZ ÇİLEKLİ GRANOLA

Şekersiz Çilekli Granola

Şekersiz çilekli granola

Yulaf, bal ve kuruyemişlerle hazırlanan granola, hem atıştırmalık, hem de kahvaltılık olarak sunulur. Vücuda enerji verdiği için ara öğünlerde de tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, Müşerref Kartaler’den kahvaltı sofralarınız için harika bir tarif:

Farklı çeşitlerini denemek isteyenler için karabuğday granola ve kuru meyveli granola tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şekersiz Çilekli Granola Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g çilek (İri doğranmış)
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt veya su
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz

Şekersiz Çilekli Granola Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt ve balı bir kapta karıştırdıktan sonra sütü ekleyin. Yulaf, keten tohumu, tarçın ve tuzu da ilave ederek ıslak ve kuru tüm malzemenin tamamen birbirine karışmasını sağlayın.
  • Servis bardağının yarısına kadar hazırladığınız karışımdan koyduktan sonra araya çilek parçaları ilave edin ve üzerine kalan karışımı ekleyin.
  • Tercihen 1 gece, en az en az 5-6 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini çilek veya başka meyvelerle süsleyerek servis edin.

NOT

Kahvaltı için harika bir alternatif olan çilekli gronalayı 3-4 gün içinde tüketmelisiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!