ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ISPANAK ÇORBASI

Ispanak Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanak Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr ıspanak
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 6 su bardağı su
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Ispanağı yıkayıp süzün ve ince şeritler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak suyu dökün. Et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tel tel ayırın. 
Soğanları ince ince kıyın. Margarini bir tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Tenceredeki tavuk suyunu azar azar döküp karıştırın.
Ispanak, tavuk eti, tuz, karabiber ve limon suyunu kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ispanaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine pulbiber serpin ve servis yapın.
Şefin Yorumu : ÇORBANIN TUZU FAZLA İSE...
Çorbanın tuzu fazla kaçtıysa endişelenmeyin. İçine iri doğranmış 1-2 patates atıp birkaç dakika pişirin. Daha sonra patatesleri çıkarın. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.
Afiyet olsun.
Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:48

bu çorbayı ilk defa biraz önce içtim. çok hoşuma gitti.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

bu çorbayı çok beğendim


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!