ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ ENERJİ BARLARI

Erikli Enerji Barları

Erikli enerji barları

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli Enerji Barları Tarifi İçin malzemeler

Erik marmeladı için

  • 5 adet büyük boy anjelik eriği 
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

Hamuru için

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı badem unu 
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • Bir tutam taze çekilmiş deniz tuzu 
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın 

Üzeri için

  • 1/2 su bardağı yulaf kepeği 
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi (Tercihen tuzsuz olmalı) 
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 
  • 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi (Tercihen tuzsuz olmalı)
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem (Şerit halinde doğranmış)

Erikli Enerji Barları Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve müthiş erikli enerji barları ile tüm gün keyfiniz yerinde ;)

  • Çekirdeklerini çıkarttığınız erikleri irice doğrayıp geniş bir tavaya alın. Akçaağaç şurubunu ilave edip orta ateşte 12-15 dakika pişirin.
  • Yulaf ezmesini, badem ununu, Hindistan cevizi yağını, akçaağaç şurubunu, deniz tuzunu ve toz tarçını da mutfak robotunda iyice karıştırın. Elde ettiğiniz deniz kumu yapısındaki hamuru yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir fırın kabına aktarın. Elinizle bastırarak eşit şekilde sıkılaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika pişirin. 
  • Üzeri için verilen tüm malzemeyi ayrı bir kapta harmanlayın. Ön pişirmesini yaptığınız hamuru fırından alın. Bu arada fırının ısısını 160 dereceye indirin. Hamurun üzerine anjelik ve mürdüm erikli marmelattan yayın. Marmeladın üzerine de kuru yemişli karışımı serpip tekrar fırına verin. 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. 
  • Oda sıcaklığında soğuyunca tek porsiyonluk olacak şekilde dilimleyip servis yapın. Dilerseniz filtre kahve ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Kayısılı enerji barları tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!