ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA BAMYA PİLAKİ

FIRINDA BAMYA PİLAKİ

Fırında bamya pilaki
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında bamya pilaki tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze bamya (Tercihen uzun)
  • 3 büyük beyaz soğan (İnce dilimlenmiş)
  • 5 büyük domates (Küp doğranmış)
  • 2 limon
  • 1 demet taze fesleğen

Sosu için

  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Fırında bamya pilaki Nasıl Yapılır

  • Bamyaları yıkayıp süzdükten sonra salata kurutucusunda ya da kağıt havlu üzerinde kurulayın. Daha sonra tepeciklerini sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kesin. Beyaz soğanları çok ince halka şeklinde doğrayıp orta boy, çok yüksek olmayan fırın tepsisinin dibine, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Bamyaları yan yana, aralarına incecik yarımşar limon dilimleri yerleştirerek dizin. Üzerini tamamen kapatacak şekilde ince dilimlenmiş domatesleri kapatın.
  • Sosu için tüm malzemeyi çırpın. Hazırladığınız sosu domateslerin üzerlerine dökün. En son yaprak yaprak taze fesleğenleri yerleştirin. Tepsinin üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin, 40. dakikada üzerini açın. Üzeri açık kalacak şekilde 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!