ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ FIRINDA MANTAR KÖFTESİ

Fırında Mantar Köftesi

Fırında mantar köftesi

Kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı etkili olan mantar, bu hastalıklara yakalanma riskini de düşürür. D vitamini bakımından zengin olduğu için, kemik gelişimine katkısı da büyüktür. Mantarı bütün olarak kullanmak yerine bu kez köfte yapımında yer veriyoruz. Fırında mantar köftesi nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Vejetaryenlera güzel bir seçenek olan mantar köftesi için sizi mutfağa alalım.

Etsiz köfte tarifleri arayanlar için, Çanakkale mutfağından kuru börülce köftesi ve Adana mutfağından sarımsaklı köfte tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Mantar Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 g mantar (Küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 adet soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı ekmek 
  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik ve fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 

Sos için

  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz karabiber

Fırında Mantar Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Keten tohumlarını bir kaba alın ve üzerine bir miktar su ekleyerek 5-6 dakika bekletin.
  • Haşlanmış nohutu da büyük bir kapta çatalla iri kalacak şekilde ezin.
  • Yulaf ezmesini bir blender veya mutfak robotu yardımıyla un haline getirin.
  • Sıvı yağı bir tavada ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyerek 3 dakika soteleyin.
  • Küçük doğranmış mantarları da ilave ettikten sonra birkaç dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Kalan malzemeleri, nohutu, un haline getirdiğiniz yulaf ezmesini ve suda beklettiğiniz keten tohumunu ekleyerek iyice karıştırın. 
  • Hazırladığınız harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak ister büyük isterseniz küçük köfteler yapın.
  • Köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sosu için, önce labne ve krem  peynir ile mayonezi bir çatalla çırpın. Daha sonra tüm malzemeyi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. 
  • Servis tabağına aldığınız mantar burgerleri sosla birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!