ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ BROKOLİ GRATEN

Brokoli Graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brokoli Graten Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g brokoli
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Graten Nasıl Yapılır?

  • Brokoli çiçeklerini ayırın. Yıkayıp süzün ve tuzlu sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar bekletin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.
  • Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Sos kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Brokolilerin yarısını yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerine beşamel sosun yarısını dökün. Kalan brokolileri ilave edip üzerini kalan beşamel sosla kaplayın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Brokoli Graten Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Brokoliler çok yumuşak olmamalıdır olduğu takdirde dokusal olarak hoş bir hale gelmez.
  • Beşamel sos hazırlanırken içerisine 1 adet defne yaprağı ve muskat rendesi ekstra lezzet katacaktır.
  • Beşamel sosun kıvamı akıcı olursa brokoli lezzeti içine daha çok çekecektir.
  • Brokoli ve sos harmanlanarak tepsiye eklenmelidir. Sos brokoliyi kapladığında lezzet artar. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!