ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ BROKOLİ GRATEN

Brokoli graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brokoli graten tarifi için malzemeler

  • 500 g brokoli
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli graten Nasıl Yapılır

Brokoli çiçeklerini ayırın. Yıkayıp süzün ve tuzlu sıcak suda hafif yumuşayıncaya kadar bekletin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü yavaşça ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sos kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Brokolilerin yarısını yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine beşamel sosun yarısını dökün. Kalan brokolileri ilave edip üzerini kalan beşamel sosla kaplayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.