Fırında Sebzeli Enginar Kalbi

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi

“Bugün ne yapsam?” diye düşünenlere @ipek.bertan’dan hafif ve sağlıklı bir tarifle karşınızdayız. Hazırsanız, fırında sebzeli enginar kalbi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi için

Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • Enginar kalbi (yoksa küp kesilmiş enginar)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Pul biber
Fırında Sebzeli Enginar Kalbi

Nasıl Yapılır

  1. Havuç, kereviz ve patates kabukları soyup soyacakla ince ince kesin.
  2. Enginar kalbi dışında bütün malzeme bir kap içerisinde harmanlayın.
  3. Enginar kalbi ve diğer malzemeleri yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. 
  4. 200 dereceye ayarlı fırında 45-50 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sebzeli zeytinyağlı enginar tarifini de listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo