ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA YER ELMASI

Fırında Yer Elması

Fırında yer elması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Yer Elması Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g yer elması
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Fırında Yer Elması Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soymadan, büyüklüklerine bağlı olarak ortadan 2’ye ya da 3’e bölün.
  • Sarımsakların kabuklarını soyun ve ezin.Bir kasenin içinde zeytinyağı, sarımsak, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine yer elmalarını aktarın.
  • Hazırladığınız sarımsaklı, baharatlı zeytinyağını yer elmalarının üzerinde gezdirin.Elinizle harmanlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!