Davet sofralarında yer verebileceğiniz ekmek üstü lezzetler, genellikle dilimlenmiş ekmekler ile hazırlanır. Kalabalık sofralarda atıştırmalık olarak sunulan ekmekler, hem sebze, hem de et ürünleri ile zenginleştirilir. Aynı zamanda ara öğün olarak da tüketilir. Peki, ekmek üstü tarifler nasıl yapılır? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz 16 nefis ekmek üstü lezzet:
Kahvaltıda sunabileceğiniz ekmek üstü pizza, kızarmış ekmek dilimleri, şarküteri ürünleri, biber, zeytin ve domates ile hazırlanır.
İtalyan antipasti olarak da bilinen bruschetta, ana yemek öncesinde iştah açması için sunulur. Sarımsak, mantar ve domates ile hazırlanan bruschetta, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir.
Genellikle meze olarak sunulan zeytin ezmesini, bu kez ceviz ile birleştirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Küçük ekmek dilimleri üzerinde sunulan ceviz ve zeytin ezmesini sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Keyif anlarını lezzetlendirmek için kolayca hazırlayabileceğiniz bir önerimiz var. Mantar, hardal, ceviz içi ve kaşar peyniri ile hazırlanan mantarlı ekmekleri, ana yemeklerden önce sunabilirsiniz.
'Ekmek üstüne ne koyabilirim?' diye merak edenler için, 4 farklı tarifi bir araya getirdik. Caprese, avokado, kuşkonmazlı yumurta ve mantarlı yumurta çeşitleriyle ekmek üstü lezzetler tarifine göz atmayı unutmayın.
Patlıcan, kabak ve biber ile hazırlanan sandviç tarifini, sevdiğiniz peynir çeşitleri ile zenginleştirebilirsiniz. Sebzeleri ızgarada pişirdikten sonra güzelce dilimleyerek sandviç ekmekleri üzerinde sunabilirsiniz.
Etli yemekler sevenler için önerimiz marine edilmiş antrikot sandviç. Etleri sosla marine edip pişirdikten sonra mantar, kaşar peyniri ve biber ile süsleyebilirsiniz.