ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANTARLI EKMEK ÜSTÜ

Mantarlı Ekmek Üstü

Mantarlı ekmek üstü

Keyif anlarınız için hızlıca yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli pratik bir tarif ile karşınızdayız. Protein bakımından zengin olan mantar, hem besleyici, hem de lezzetli bir besindir. Bu yüzden ana yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Peki, mantarlı ekmek üstü nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mantarlı ekmek üstü tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak mantarlı vegan burger ve istiridye mantarlı tapas tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ekmek Üstü Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı mini mantar (Kültür veya kestane mantarı, dilimlenmiş)
  • 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1/2 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 2 dilim rustik ekmek
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 dal taze kekik yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Ekmek Üstü Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede orta ateşte tereyağını eritin. Mantarları ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  • Rendelenmiş sarımsağı da ekleyerek sotelemeye devam edin. Mantarlar kızarana ve tüm sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 15 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Ceviz içini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Ekmek dilimlerinin üstüne hardal sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ayırdıktan sonra eşit şekilde dilimlerin üzerine paylaştırın.
  • Aynı şekilde sotelediğiniz mantarları da eşit olarak peynirli dilimlerin üzerine yerleştirin. Son olarak ayırdığınız kaşar peyniri rendesini de mantarların üzerine serpin. 
  • Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 6-7 dakika kızartın. 
  • Fırından aldıktan sonra üzerine taze kekik yaprakları serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!