ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER EVDE EKMEK YAPIMI: 7 FARKLI EV YAPIMI EKMEK TARİFİ

EVDE EKMEK YAPIMI: 7 FARKLI EV YAPIMI EKMEK TARİFİ

Evde ekmek nasıl yapılır? 7 farklı ve pratik ev yapımı ekmek tarifi
Evde Ekmek Yapımı: 7 Farklı Ev Yapımı Ekmek Tarifi

Temel ihtiyaçlardan biri olan ekmek, sofraların en özel köşesinde kendine yer bulur.  Son zamanlarda artış gösteren ev yapımı ekmekler, dışarıdan alınanlara göre daha sağlıklıdır. Mis gibi kokusu ve yumuşaklığı ile her yemeğin yanına yakışan ekmekler, birbirinden farklı çeşitlere sahiptir. Karadeniz'in özgün lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, hafifliğe ile her zevke hitap eden sütlü ekmek ve Fransız mutfağından dünyaya yayılan baget ekmek en sevilen çeşitler arasında yer alır. Genellikle zor olduğu düşünülse de, evde ekmek yapmak oldukça kolaydır. Ekmek yapımında ihtiyaç duyulan malzemeler un, su, süt, tuz, toz şeker ve mayadır. Ev yapımı ekmek tariflerinde en çok kuru ve instant maya kullanılır. Yapılacak ekmek çeşidine göre tarif ölçüleri değişiklik gösterir. Ev yapımı ekmeklerin hazırlık süresi 15 dakika, mayalama süresi 50-60 dakika ve pişirme süresi 25-30 dakika arasında değişiklik gösterir. Yazımızda en çok beğenilen ve en pratik ekmek çeşitlerini sizler için derledik. İşte, 7 farklı ev yapımı ekmek tarifi:  



Ülkemizde en çok tüketilen ekmek çeşidi klasik ekmektir. Ana malzemeleri beyaz un, ılık su, süt ve instant mayadır. Sofraların baş tacı olan klasik ekmeğin hazırlama süresi 15, pişirme süresi ise 30 dakikadır.



Fırınlarda hazırlanan ve en fazla satılan ekmek çeşitlerinden biri de somun ekmektir. Somun ekmek yapımında beyaz un ve yaş maya kullanılır. Tava ekmeği olarak da bilinen somun ekmeğin en önemli özelliği, üzüm pekmezi ile tatlandırılmasıdır.



Evde zahmetsiz bir şekilde ekmek yapmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla kolay ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hazırlaması yalnızca 15 dakika olan kolay ekmeğin pişirme süresi 30 dakikadır.



Ekmek yapımında kullanılan kuru maya, Avrupa ülkelerinde en çok tercih edilen maya çeşididir. Çözünmesi yaklaşık 15 dakika olan kuru maya, ekmeğe lezzet katar. Kuru mayalı ekmek, klasik ekmeklerden farklı olarak yuvarlak bir biçimde sunulur.



Ülkemizde en fazla kullanılan maya çeşitlerinden biri de yaş mayadır. %70'i sudan oluşan yaş maya, kısa sürede çözünür. Yaş mayalı ekmek, hafifliği ve lezzeti ile ön plana çıkan tariflerden biridir.