ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ EKMEK ÜSTÜ TAVUK IZGARA

Ekmek Üstü Tavuk Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ekmek Üstü Tavuk Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim ekmek
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 2 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal biberiye
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Roka yaprakları

Ekmek Üstü Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuklarını soyup küçük doğrayın ve geniş bir kabın içerisine alın. 1 diş rendelenmiş sarımsak, biberiye yaprakları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve tavuk etlerini ekleyip iyice karıştırın. Üzerine kapak kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin. Tavuk etlerini elektrikli ızgarada pişirin. Ekmek dilimlerinin üzerine biraz zeytinyağı ve sarımsak sürün. Aynı ızgara üzerinde kızartın ve servis tabaklarına alın. Dilimlenmiş biber ve roka yapraklarını ekleyin. Üzerlerine tavuk etlerini yerleştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!