ANASAYFA TARİFLER SANDVİÇ TARİFLERİ EKŞİ MAYALI SANDVİÇ

Ekşi Mayalı Sandviç

Ekşi mayalı sandviç

Şef Hakan Özfırıncı’dan sandviç keyfinizi ikiye katlayacak şahane bir önerimiz var. Ekşi mayalı sandviç yapımında hamur iki aşamadan geçirilir. İlk aşamada starter hamuru, ikinci aşamada ise esas hamur hazırlanır. Ekmek fırında pişirildikten sonra, tavada kızartılır. İç harcı ise jambon, peynir, hardal ve maydanoz gibi malzemelerle hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ekşi mayalı sandviç yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak yoğurtlu tavuklu sandviç ve nefis hellim peynirli sandviç tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ekşi Mayalı Sandviç Tarifi İçin malzemeler

Ekşi mayalı ekmek için

1. Aşama: Starter hamur için  

  • 500 g beyaz un 
  • 450 g su                               
  • 100 g ekşi maya    

2. Aşama: Final hamur için  

  • 2 kg beyaz un 
  • 500 g buğday unu
  • 1050 g starter hamur
  • Islatmak için 
  • 50 g deniz tuzu
  • 125 g su

İç malzeme için 

  • 1 yemek kaşığı taneli dijon hardal
  • 4 dilim dana füme jambon
  • 2 dilim beyaz cheddar peyniri
  • 1 avuç frenk maydonoz (Ayıklanmış)
  • 1 yemek kaşığı balzamik glaze sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ekşi Mayalı Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Starter hamur için tüm malzemeyi plastik bir saklama kabının içinde karıştırın ve 12-16 saat süreyle oda sıcaklığında bekletin. 
  • Final hamur için tuz hariç tüm malzemeyi yoğurma makinesine alarak 8-10 dakika düşük devirde yoğurun.
  • Hamuru elde yoğuruyorsanız yoğurma süresi 15-20 dakikadır. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra deniz tuzunu ve suyu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 8-10 dakika süreyle, elde yoğuruyorsanız da 15-20 süreyle yoğurun. 
  • Elde ettiğiniz hamuru içi yağlanmış ve tercihen polikarbon büyük bir kaba aktarın ve 40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Bu ilk mayalanmanın ardından hamuru iki ucundan içe doğru mektup gibi katlayın ve  40 dakika daha mayalandırın.
  • Hamuru tekrar iki uçtan içe doğru katlayıp bütün halde 30 dakika daha dinlendirdikten sonra 4 parçaya bölün ve içi unlanmış kalıplara alarak +4 derece sıcaklıktaki buzdolabında 1 gece boyunca mayalanmaya bırakın. 
  • Ekmek hamurunun üstüne jiletle çizik attıktan sonra önceden ısıtılmış 260 derecedeki  buharlı fırında yaklaşık 40-45 dakika süreyle pişirin. 
  • Eğer fırınınız buharlı değilse, fırının içine ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyun. Daha sonra fırını 230 dereceye düşürerek fanı açın ve yaklaşık 40 dakika süreyle kontrollü olarak pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın. 
  • Daha sonra ekmeği dilimleyerek üzerine zeytinyağı dökün ve bir tavada çevirerek kızartın. 
  • Kızarmış dilimlerin üstüne once hardal sürün. Peynir ve jambon dilimlerini yerleştirdikten sonra maydanoz serpin ve son olarak da balzamik glaze sos ekleyin ve açık sandviç olarak servis edin. 
  • Arzuya bağlı olarak bir dilimle üstünü de kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!