ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KAVALA KURABİYESİ

Kavala kurabiyesi

Kaç
Kişilik

40 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavala kurabiyesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g kabuksuz badem
  • 450 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 900 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı gül suyu
  • Pudra şekeri

Kavala kurabiyesi Nasıl Yapılır

Bademleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp iri kesin. Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Sırayla yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyin. Un, kabartma tozu ve bademleri ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Bir kurabiye kalıbıyla yarım ay şeklinde parçalar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine elinizle gül suyu serpin. Bol pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.