ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAVALA KURABİYESİ

Kavala Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g kabuksuz badem
  • 450 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 900 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı gül suyu
  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Bademleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından alıp iri kesin. Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Sırayla yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve bademleri ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın.
  • Bir kurabiye kalıbıyla yarım ay şeklinde parçalar kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Ilındıktan sonra üzerlerine elinizle gül suyu serpin. Bol pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!