ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAVALA KURABİYESİ

Kavala Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

40 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g kabuksuz badem
  • 450 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 900 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı gül suyu
  • Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bademleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp iri kesin. Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Sırayla yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyin. Un, kabartma tozu ve bademleri ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Bir kurabiye kalıbıyla yarım ay şeklinde parçalar kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine elinizle gül suyu serpin. Bol pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!