Ceviz Tatlısı

Ceviz Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ceviz Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 kg ham ceviz
  • 10 diş karanfil
  • 2 parça damla sakızı

Şerbeti için

  • 2 kg toz şeker
  • 7 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Ceviz Tatlısı

Nasıl Yapılır

Cevizlerin yeşil dış kabuklarını soyup acısı gidene kadar 1 hafta süreyle suda bekletin (suyunu sık sık değiştirin). 1 hafta sonunda cevizleri haşlayıp süzgece alın. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ceviz, karanfil ve ufalanmış damla sakızını şerbete ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo