ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ CEVİZ TATLISI

Ceviz Tatlısı

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ceviz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kg ham ceviz
  • 10 diş karanfil
  • 2 parça damla sakızı

Şerbeti için

  • 2 kg toz şeker
  • 7 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cevizlerin yeşil dış kabuklarını soyup acısı gidene kadar 1 hafta süreyle suda bekletin (suyunu sık sık değiştirin). 1 hafta sonunda cevizleri haşlayıp süzgece alın. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ceviz, karanfil ve ufalanmış damla sakızını şerbete ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!