ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ EDİRNE KÖFTESİ

Edirne köftesi

Kuzu kıyması ile hazırlanan Edirne köftesi, Trakya mutfağında sık sık tüketilen bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis Edirne köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Edirne köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyması
  • 1 beyaz soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 yumurta
  • 10 gr zeytinyağı

Piyaz için

  • 200 gr haşlanmış kuru fasulye
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 kırmızı soğan
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı

Edirne köftesi Nasıl Yapılır

  • Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın
  • Beyaz soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın.
  • Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun.
  • Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın.
  • Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın.

Özgün yemekler arasında yer alan kadınbudu köfte tarifine de göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.