Edirne Köftesi

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Edirne Köftesi

Kuzu kıyması ile hazırlanan Edirne köftesi, Trakya mutfağında sık sık t��ketilen bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis Edirne köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Edirne Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyması
  • 1 beyaz soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 yumurta
  • 10 gr zeytinyağı

Piyaz için

  • 200 gr haşlanmış kuru fasulye
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 kırmızı soğan
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
Edirne Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın
  2. Beyaz soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın.
  3. Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın.
  5. Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın.

Özgün yemekler arasında yer alan kadınbudu köfte tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo