ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ZERDE (ASTARLI SÜTLAÇ)

Zerde (Astarlı Sütlaç)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zerde (Astarlı Sütlaç) Tarifi İçin malzemeler

Zerde için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 14 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı haspir (safran veya zerdeçal da olabilir )
  • Itır yaprağı

Sütlaç için

  • 1 litre süt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker

Zerde (Astarlı Sütlaç) Nasıl Yapılır?

Sütlaç için pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yuumuşayana kadar haşlayın. Sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Karışım hafifçe koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip karıştırın. Sütlacı kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaşatırın. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Yarım su bardağı şeker ve 14 su bardağı su ilave edip tencereye alın. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Haspiri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu tülbetten süzün. 5-6 ıtır yaprağını bir parça tülbent içine sarıp pirincin bulunduğu tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip ıtır yapraklarını tencere içinden alın. Kalan şekeri ekleyip karıştırın. Sütlaçların üzerine paylaştırın. Soğutup servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!