Zerde (Astarlı Sütlaç)

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Zerde (Astarlı Sütlaç) Tarifi İçin malzemeler
Zerde için
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
- 1 çay kaşığı haspir (safran veya zerdeçal da olabilir )
- Itır yaprağı
Sütlaç için
- 1 litre süt
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
Zerde (Astarlı Sütlaç) Nasıl Yapılır?
- Sütlaç için pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Karışım hafifçe koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip karıştırın. Sütlacı kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Yarım su bardağı şeker ve 14 su bardağı su ilave edip tencereye alın. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Haspiri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu tülbetten süzün.
- 5-6 ıtır yaprağını bir parça tülbent içine sarıp pirincin bulunduğu tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip ıtır yapraklarını tencere içinden alın. Kalan şekeri ekleyip karıştırın. Sütlaçların üzerine paylaştırın. Soğutup servis yapın.
