Damat Paçası

Rumeli mutfağından Trakya'ya yayılan bu yemek, düğün ve bayramlarda servis edilir. 'Yokluk yemeği' olarak da bilinir. Özellikle düğünlerde hazırlanırken içerisine bir adet altın konulur. Yemeği yerken altın kimin kaşığına gelirse, onun kısmeti olarak görülür. Hazırsanız, hikayesi gibi lezzeti de güzel olan damat paçası tarifine başlayabiliriz.
Balkan mutfağında sık sık yer verilen çarşaf böreği tarifine göz atmayı unutmayın. Daha fazlası için börek tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Damat Paçası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 yufka
- 1 parça tavuk göğüs eti
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
Sosu için
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
Damat Paçası Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini haşlayın. Eti kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etini haşladığınız suyu tel süzgeçten geçirin.
- Yufkayı düz bir zemine serip üzerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Bıçak yardımıyla dört eşit parçaya ayırın.
- Parçaların geniş kenarlarına tavuklu harçtan bir miktar koyarak rulo şeklinde sarın. Ruloları bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak hale getirin.
- Hazırladığınız börekleri daha önceden margarinle yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında börekleri pişirin.
- Un, yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tavuk suyunu bir tencerede çırpma teli ile karıştırarak ve ağır ateşte pişirerek kıvamlı bir sos hazırlayın.
- Börekleri fırından çıkardıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerine dökün ve 5 dakika daha pişirin.
- Kenarda soğuttuğunuz sosa sirke ilave ederek karıştırın. Börekleri fırından alıp sosu üzerine dökün. Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyin. Böreklerin üzerine dökerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR