KUZU ETLİ ELBASAN TAVA

4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 1 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli elbasan tava tarifi için malzemeler
  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça) 30 gr tereyağı 2 soğan 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 2 yumurtanın sarısı
Kuzu etli elbasan tava hazırlanışı

Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin. Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.

Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın. Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

seren12.10.2016 17:02:03

of off karnım açıktı süper görünüyor. olsada bi yesek..

Misafir12.10.2016 17:32:44

Orijinali et hicbir Zaman soganla kizrtilmaz sadece haslanarak yapilir bunu Serficeliler ve Selanikliler sahane yapiyor oraya ait bir yemek türüdür ve cok lezzetli oluyor..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!