Kuzu Etli Elbasan Tava

Kuzu Etli Elbasan Tava
14 Şubat 2024

Haşlanmış kuzu eti ve yoğurtlu sos ile hazırlanan elbasan tava, geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Esnaf lokantalarında da yer verilen bu yemek, ismini Elbasan şehrinden alır. Türk mutfağında da yaygınlaşan elbasan tava, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuzu Etli Elbasan Tava için

Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı
Kuzu Etli Elbasan Tava

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  2. Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  3. Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  4. Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo