Tarhana Çorbasının Yanına Ne Gider: 12 Nefis Tarif
Kış aylarında sofraların demirbaşı olan tarhana çorbasını, yanında lezzetli ana yemeklerle birlikte sunabilirsiniz. İşte, ''Tarhana çorbasının yanına ne gider?'' diyenler için 12 tamamlayıcı tarif:

Soğuk havalarda içinizi ısıtan tarhana çorbası, Türk mutfağında en çok tüketilen çorba çeşitlerinden biridir. Domates ve biberin kurutulup toz haline getirilmesiyle hazırlanan bu çorba, kışlık kavanozlara doldurulur ve başlangıç menülerinde kendine yer bulur. Yemeğe tarhana çorbasıyla başlamaya karar verdiyseniz, yanında sunabileceğiniz ana yemek ve ara sıcak önerilerine yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Tarhana Çorbasının Yanına Ne Gider?

  1. İzmir Köfte

Tarhana çorbasıyla sıcak bir başlangıç yaptıktan sonra, patates, biber ve domatesle zenginleştirilmiş meşhur İzmir köfteyi sofralarınızın baş köşesine alabilirsiniz. 

  1. Zeytinyağlı Biber Dolması

Hafif bir menü oluşturmak istiyorsanız, tarhana çorbasını zeytinyağlı biber dolması ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Dolmayı isteğe göre kıymalı veya pirinçli olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.

  1. Kuru Fasulye

Tarhana çorbasından sonra hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek arıyorsanız, kuru fasulye tam size göre. Kalabalık sofralarda kuru fasulyeyi pilav ve cacık ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Zeyve Kebabı

Koyun eti, soğan, domates ve biberle hazırlanan zeyve kebabı, tarhana çorbasının mükemmel eşlikçisidir. Bu kebabı sac tavalarda hazırlayarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Fellah Köfte

İnce bulgur, irmik ve domates salçası ile hazırlanan fellah köfte, tarhana çorbasından sonra tüketebileceğiniz lezzetli tariflerden biridir. Fellah köfteyi, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Karnıyarık

Patlıcanın ortadan bölünüp kıymalı harç ile doldurulduğu karnıyarık, en sevilen ana yemeklerden biridir. Ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alan karnıyarığı, kemer patlıcanı ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Acı Biber Turşusu

Tarhana çorbasını sulu bir yemek ile eşleştirmeyi düşünüyorsanız, sofralarınızda acı biber turşusuna büyük bir yer açın. Acı biber turşusunu cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.

  1. Tavuk Sote

Tavuk göğsü, domates ve biber ile hazırlanan tavuk sote, lezzetli bir menü hazırlamak isteyenlerin favori tarifleri arasındadır. Tavuk soteyi, pilavla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Patates Musakka

Patates, kıyma ve domates ile hazırlanan patates musakka, klasik tariflerden sıkılanlar için ideal bir tariftir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır. 

  1. Acem Köftesi

Sulu köfteye benzer şekilde hazırlanan, patates ve havuç ile zenginleştirilen acem köftesi, kısık ateşte pişirildikten sonra servis edilir. 

  1. Zeytinyağlı İç Bakla

İç bakla, havuç, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Zeytinyağlı iç baklayı, tarhana çorbasından sonra turşu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Sebzeli Böbrek Sote

Koyun veya dana böbreği ile hazırlanan bu yemek, biber, domates, sarımsak gibi sebzelerle zenginleştirilir. Pişirme süresi ortalama 40 dakikadır.

Tarif için; Tarhana çorbası


Şunlara da göz atın;

  1. Tarhanalı tarifler
  2. Mercimek çorbasının yanına ne gider?
  3. Yoğurt çorbasının yanına ne gider?
  4. Soğuk ayran aşı çorbasının yanına ne gider?
  5. Tavuk çorbasının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Pekmez Kaç Kalori, Diyette Pekmez Yenir Mi?
Maltepe Kahvaltı Mekanları: Maltepe'deki En İyi 6 Kahvaltı Mekanı