ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATATES MUSAKKA

Patates Musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patates
  • Zeytinyağı
  • 300 gr kıyma
  • 4 soğan
  • 3 domates
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Patates Musakka Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın.
  • Kıymayı tencereye alıp orta ateşte yakmadan kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Patates ve kıymalı harcı birer sıra olacak şekilde tencereye dizin. En üste domates dilimlerini ekleyin. Et suyunu yemeğin üzerine gezdirin.
  • Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Türk mutfağının klasiği haline gelen patlıcan musakka tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!