ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PATATES MUSAKKA

Patates musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates musakka tarifi için malzemeler

  • 1 kg patates
  • Zeytinyağı
  • 300 gr kıyma
  • 4 soğan
  • 3 domates
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Patates musakka Nasıl Yapılır

Patateslerin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp orta ateşte yakmadan kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Patates ve kıymalı harcı birer sıra olacak şekilde tencereye dizin. En üste domates dilimlerini ekleyin. Et suyunu yemeğin üzerine gezdirin. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.