ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATATES MUSAKKA

Patates Musakka

Patates musakka

Musakka, sebzelerin kıyma veya kuşbaşı et ile pişirilmesine verilen isimdir. Musakka denildiğinde ilk akla gelen patlıcan olsa da, kabak ve patates de musakka yapımında kullanılır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanır.

Farklı çeşitleri olan patlıcan musakka ve kabak musakka tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patates
  • Zeytinyağı
  • 300 g kıyma
  • 4 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Musakka Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın.
  • Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı tencereye alıp orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 
  • Patates ve kıymalı harcı birer sıra olacak şekilde tencereye dizin. En üste domates dilimlerini ekleyin.
  • Et suyunu yemeğin üzerine gezdirin. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Yemeği servis tabağına ters çevirip aktarın. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!