Sebzeli Böbrek Sote

10 Haziran 2025 tarihinde güncellendi.
Sebzeli Böbrek Sote

Koyun veya dana böbreği ile hazırlanan bu yemek, biber, domates gibi sebzelerle zenginleştirilir. Et suyu ile pişirildikten sonra, hiç bekletmeden servis edilir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sebzeli Böbrek Sote için

Malzemeler

  • 10 adet koyun böbreği veya 2 adet dana böbreği
  • 1 bağ taze soğan (İri kıyılmış)
  • 2 adet büyük boy domates (Rendelenmiş)
  • 2-3 adet yeşil biber (iri doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu veya su (Sıcak)
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Böbrek Sote

Nasıl Yapılır

  1. Böbreklerin yağlı kısımlarını çıkarıp dörde bölün.
  2. Bir tavada yağı ısıtıp soğan ve biberi ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra böbreği ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin.
  3. Böbrek suyunu çekince unu serpiştirin, sarımsağı ilave edip çevirin. Rendelenmiş domates, tuz ve karabiberini ekleyin. Üzerini hafif geçecek kadar et suyunu koyup bir kaç dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo