Tavuk Sote

Tavuk Sote
28 Şubat 2024

Et ve sebzelerin tavada yüksek ateşte pişirilmesine sote ismi verilir. Bir pişirme yöntemi olan soteleme, et ve sebzelerin sürekli karıştırılarak kısa sürede pişirilmesiyle hazırlanır. Sote yaparken kullanılacak malzemelerin kuşbaşı şeklinde küçük küçük doğranması oldukça önemlidir. Sote, genellikle yanmaz yapışmaz yüzeyli bir tavada hazırlanır. Etler tahta kaşıkla karıştırılırken, malzemeler yavaş yavaş ilave edilir. Sote yapımında kullanılacak etin yağsız ve sinirsiz olması da lezzet açısından önemlidir. Etler pişmeden önce baharatla harmanlanır ve sebzelerle karıştırılır. Malzemeler hazırsa, tavuk sote yapımı için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Tavuk Sote Kaç Kalori?

  • Tavuk sotenin bir porsiyonu, yaklaşık 285 kalori değerindedir. Yüksek oranda protein içerir.

Alternatif olarak mantar sote ve ciğer sote tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tavuk Sote için

Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet doğranmış domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Sote

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavanın içerisine 2 kaşık sıvı yağ ekleyin. Ardından kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edin ve yüksek ateşte soteleyin.
  2. Tavuklar pişerken içerisine önceden doğranmış soğanı ilave edin.
  3. Önceden doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Daha sonra doğranmış domatesleri ekleyerek güzelce karıştırın.
  5. Tavuklar suyunu çekmeye başladığında nane, pul biber, karabiber gibi sevdiğiniz baharatları ilave edin ve özdeşleşene kadar karıştırın.
  6. Tavuklar yeterince piştiğinde tavayı ocaktan alın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Tavuk soteyi, pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tavuk soteyi yanmaz yapışmaz bir tavada hazırlayacaksanız, yağ kullanmayın.
  • Tava ve kullanacağınız yağı tavukları eklemeden önce kızdırın.
  • Biber ve domatesler suyunu salacağı için, tarifte su kullanmanıza gerek yoktur.
  • Tavuk soteyi, köri gibi sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
  • Dilerseniz krema ile zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo