ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA

Zeytinyağlı iç bakla

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı iç bakla tarifi için malzemeler

  • 500 g iç bakla
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 5~6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı iç bakla Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı İç Bakla Yapımı:

    Ana vatanı Avrupa ve Asya olarak bilinen bakla, Türkiye'de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Kalp sağlığını koruyan bu besin; kuru, taze ve iç bakla olmak üzere 3 farklı çeşide sahiptir. Genellikle ana yemeklerin ve salataların içerisinde kullanılır. Fosfor ve demir bakımından zengin olduğu için, kansızlığın giderilmesinde önemli bir rol oynar. Stres, halsizlik ve depresyon gibi sorunlara karşı olumlu bir etkisi vardır. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı iç bakla tarifine başlayabiliriz.

    • İç baklaları tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya atın ve dış kabuklarını çıkartın.
    • Jülyen doğradığınız havuçlar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
    • Un ve limon suyunu bir kasede karıştırıp havuçların üzerine ilave edin.
    • Karışımın içerisine toz şeker ve ince kıydığınız taze soğanı ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin.
    • Zeytinyağlı iç baklayı, kolayca hazırlanan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Zeytinyağlı İç Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?

    • Baklaları pişirmeden önce limonlu su içerisinde 15 dakika bekletin. Bu sayede renkleri canlı kalacaktır.
    • Kabuklarını kolay bir şekilde soyabilmek için sıcak sudan soğuk suya geçirin.
    • Dereotunu servis esnasında ekleyin. Aksi takdirde tadında ve renginde bozulmalar olabilir.
    • Servis etmeden önce baklaların üzerinde zeytinyağı gezdirin.

    1 Porsiyon Zeytinyağlı İç Bakla Kaç Kaloridir?

    Zeytinyağlı iç baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde diyet listelerinin başında yer alır. Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı taze bakla tarifini de deneyebilirsiniz.

    Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemek olarak sunabileceğiniz zeytinyağlı barbunya tarifine göz atabilirsiniz.

    Yorumlarınız

    YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.