ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ VELİBAH (PATATESLİ ÇÖREK)

Velibah (Patatesli çörek)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Velibah (Patatesli çörek) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 5 patates
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmız pul biber

Üzeri için

  • Tereyağı

Velibah (Patatesli çörek) Nasıl Yapılır

Mayayı su ve şeker ile karıştırın. Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalandırın. Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın. Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.