ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BOSTON PATLICAN KEBABI

Boston Patlıcan Kebabı

Boston Patlıcan Kebabı

Nefis mi nefis bir kebaba kim hayır diyebilir ki? Orta büyüklükte kesilmiş patlıcanları kıymalı iç harç ile doldurduk, kendi suyuyla fırında pişirdikten sonra üzerini biber ve domates ile süsledik, ortaya leziz bir sonuç çıktı. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olacak boston patlıcan kebabı nasıl yapılır sorusu için malzemeleri hazır ettiyseniz, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak orman kebabı ve ev yapımı çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Boston Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gram dana kıyması
  • 2 adet çarliston biber
  • 5 adet boston patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet cherry domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Yemeğin Suyu İçin:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker, tuz, karabiber

Üzeri İçin:

  • İri doğranmış çarliston biber
  • Halka dilimlenmiş 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Boston Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanların kabuklarını dikey bir şekilde soyun. Ardından tuzlayın ve bol sudan geçirin. Patlıcanları kurulamayı ihmal etmeyin.
  • Patlıcanları orta boyutlarda kestikten sonra, kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
  • Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine tek tek dizin.
  • Kıymalı iç harç için, tavaya yağ dökün. Kıymaları tavada 3-4 dakika kavurduktan sonra içerisine doğranmış biber, sarımsak ve soğanları da ekleyin.
  • 2-3 dakika daha kavrulan harcın içine salça ve domatesleri ilave ederek karıştırın.
  • Tuz, baharat ve suyunu da ekledikten sonra biraz daha karıştırın ve ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Harcı ocaktan aldıktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları da ilave edin ve karıştırın.
  • Kıymalı harcı patlıcanların ortasına yemek kaşığı ile doldurun.
  • Patlıcanların üzerini ufak doğranmış domates ve biber ile kapatın. Ayrıca küçük bir parça tereyağı da ilave edin.
  • Suyu için, salça, toz şeker, su ve tuzu bir kasede karıştırın. Ardından fırın tepsinin içerisine yavaşça dökün.
  • Tepsiyi 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Boston Patlıcan Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patlıcanların acılıklarını almak için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.
  • Patlıcanları alacalı bir şekilde doğramak dağılmasını önleyecektir.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • İç harcı doldururken patlıcanların üst kısmında boşluk bırakmaya özen gösterin.

1 Porsiyon Boston Patlıcan Kebabı Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon boston patlıcan kebabı, yaklaşık 130 kaloridir. Bir porsiyonun içinde iki adet patlıcan bulunmaktadır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!