ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KUZU KAPAMA

KUZU KAPAMA

5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu kapama tarifi için malzemeler
  • 1 kg kemikli kuzu eti1 demet taze soğanYarım demet pazıTuz
  • karabiberHamur için: 1 su bardağı unYarım su bardağı suTuz
Kuzu kapama Nasıl Yapılır

Eti iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı temizleyip yıkayın ve süzün.

Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı yapraklarının yarısı ile örtün. Etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan taze soğanları ekleyin, kalan pazı yaprakları ile üzerini kapatın.

Güvecin üzerini kapatmak için; un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru kapak gibi güvecin üzerine kapatın. Su eklemeden kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.