ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BALIK KÖFTESİ

Balık Köftesi

Çin mutfağından dünyaya yayılan balık köftesi, beyaz etli balık türleri ile hazırlanır. İskandinav ülkelerinde ve Avrupa'da sık sık tüketilir. Zihinsel gelişimi destekleyen bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis balık köftesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 iri mezgit yada beyaz etli balık
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 1çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Balık Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Ekmek içini ıslatıp avucunuzun içinde ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, sarımsakları temizleyip ezin.
  • Balık püresine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış ekmek içi,bir yumurta, kıyılmış soğan, ezimiş sarımsak, dereotu, kekik ve naneyi ilave edip yoğurun.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Marul yaprakları ve dilimlenmiş salçalık biberle servis yapın.

Dilerseniz, baharatlı balık köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.