ANASAYFA TARİFLER YUNAN YEMEKLERİ KİMYONLU VE SOĞANLI FAVA

Kimyonlu Ve Soğanlı Fava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

17 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kimyonlu Ve Soğanlı Fava Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg bakla
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 soğan
  • Tuz

Kimyonlu Ve Soğanlı Fava Nasıl Yapılır?

  • Baklaları su dolu bir tencereye alıp 8 saat bekletin. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın. İkinci kez süzüp teker teker kabuklarını soyun.
  • Baklaları yeniden bir tencereye alıp 10 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika boyunca karıştırarak haşlayın.
  • Baklalar yumuşamaya başlayıp püre kıvamına gelinceye kadar arara ara karıştırarak haşlayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
  • Kimyonu küçük bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 1 dakika kızartın.
  • Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik fava tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!