ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ BANDUMA

Banduma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Banduma Tarifi İçin malzemeler

  • 35 cm çapında 4 ev yufkası
  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 kâse tavuk suyu
  • Dövülmüş ceviz içi

Banduma Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın. Yufkaları sekiz parçaya kesin.
  • Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  • Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin.
  • Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:57

hindi ile yapın lezzeti görün..

Misafir12.10.2016 17:18:16

ben kastamonuluyum ve bu tarif bana garip geldi yufkaları bütünken rulo yapıp yaklaşık 5 cm kalınlığında kesip tavuk / hindi suyuna batırdıktan sonra tepsiye koyup aralarına öyle etleri koyuyoruz...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.