ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ BANDUMA

BANDUMA

0 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Banduma tarifi için malzemeler
  • 35 cm çapında 4 ev yufkası2 tavuk göğüs eti1 kâse tavuk suyuDövülmüş ceviz içi
Banduma hazırlanışı

Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın. Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın. En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:57

hindi ile yapın lezzeti görün..

Misafir12.10.2016 17:18:16

ben kastamonuluyum ve bu tarif bana garip geldi yufkaları bütünken rulo yapıp yaklaşık 5 cm kalınlığında kesip tavuk / hindi suyuna batırdıktan sonra tepsiye koyup aralarına öyle etleri koyuyoruz...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!