KAVALA USULÜ MİDYELİ PİLAV

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavala usulü midyeli pilav tarifi için malzemeler
  • 1 kg ayıklanmış midye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 sivribiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Kavala usulü midyeli pilav hazırlanışı

Midyeleri yıkayın. Bir tencereye alarak yarım bardak su ve bir limonun suyuyla 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.

Sivribiberi ince kıyın. Sarımsağı ezin. Domates rendesi sivribiber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirin. 6.5 bardak su ve tuz ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Pilav pişince üzerini pamuklu bir bezle kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. Sıcakken üzerine bol karabiber serperek servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!