ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI YUNAN YEMEKLERİ KAVALA USULÜ MİDYELİ PİLAV

Kavala Usulü Midyeli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavala Usulü Midyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış midye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kavala Usulü Midyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Midyeleri yıkayın. Bir tencereye alarak yarım bardak su ve bir limonun suyuyla 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  • Sivri biberi ince kıyın. Sarımsağı ezin. Domates rendesi sivribiber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
  • 6.5 bardak su ve tuz ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pilav pişince üzerini pamuklu bir bezle kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. Sıcakken üzerine bol karabiber serperek servis yapın.
    Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan midyeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.