ANASAYFA TARİFLER YUNAN YEMEKLERİ KAVALA USULÜ MİDYELİ PİLAV

Kavala Usulü Midyeli Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavala Usulü Midyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış midye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Kavala Usulü Midyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Midyeleri yıkayın. Bir tencereye alarak yarım bardak su ve bir limonun suyuyla 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  • Sivri biberi ince kıyın. Sarımsağı ezin. Domates rendesi sivribiber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
  • 6.5 bardak su ve tuz ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pilav pişince üzerini pamuklu bir bezle kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. Sıcakken üzerine bol karabiber serperek servis yapın.
    Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan midyeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!