ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞEKERPARE

Şekerpare

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şekerpare tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4~5 damla limon suyu

Üzeri için

  • Dondurma
  • Nane

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şerbeti için su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Şekerpare için, kakao hariç gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Bir tanesine kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirin. Tatlıların şerbeti tamamen çekmesi için bir saat kadar dinlendirin. Dondurma ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.