Yalancı Baklava

Yalancı Baklava
07 Nisan 2024

Bayramların vazgeçilmezi olan Baklava hiç bu kadar pratik olmamıştı. Hazır satılan baklavayı aratmayan bu lezzetin hazırlanması sadece 20 dakika sürüyor. Malzemeler hazırsa, şimdi yalancı baklava yapımına geçelim

Dilerseniz, hazır yufkadan midye baklava tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yalancı Baklava için

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Yarım limon 

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı
Yalancı Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle şerbet yapımı için uygun bir tencereye şeker ve suyu aldıktan sonra kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Şeker eridikten sonra yarım limonu şerbetin içerisine ekleyin.
  3. Şerbet kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için uygun bir kabın içerisine süt, sıvı yağ, sirke ve yumurtayı ekledikten sonra güzelce yoğuralım.
  5. Yumuşak bir kıvam elde ettikten sonra ceviz ekleyip iyice karışana kadar yoğuralım.
  6. Kullanacağımız borcamı yağladıktan sonra elde ettiğimiz hamuru eşit bir şekilde elimizle bastırarak yayalım.
  7. Daha sonra baklava dilimi şeklinde keselim.
  8. Önceden ısıttığımız 180°C fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika boyunca pişirelim.
  9. Fırından çıkan baklavayı ilk sıcağı geçene kadar soğumaya bırakalım.
  10. Soğumaya bıraktığımız şerbeti baklavanın üzerine gezdirelim, şerbetin tamamen çekmesi için 5 dakika bekleyelim.
  11. Şerbetini çeken baklavamız servise hazır. Afiyet olsun
Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine fıstık ve ceviz serpiştirerek sunabilirsiniz

Püf Noktası
  • Şerbetin şekerleşmemesi için mutlaka yarım limon konulmalıdır 
  • Kuru malzemeleri eklerken topaklanmaması için mutlaka bir elek yardımı ile elenmelidir.
  • Baklavanın yapışmaması için kullanacağınız borcamı mutlaka yağlamanız gerekmektedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo