ANASAYFA TARİFLER BAYRAM TATLILARI KUŞBURNU ŞERBETİ

Kuşburnu Şerbeti

Kuşburnu Şerbeti

Kansızlığa iyi gelen kuşburnu, genellikle çay ve şerbet yapımında kullanılır. Göz sağlığını koruyan, bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, aynı zamanda cildin güzelleşmesine de yardımcı olur. Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Faydaları saymakla bitmeyen kuşburnunu, bu kez şerbet yapımında kullandık. Bayramlarda, kalabalık sofralarda ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz kuşburnu şerbetini, limon dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz. Unutmadan, kuşburnu şerbetinin şekerpare tatlısına çok yakıştığını da söylemeden geçmeyelim. Malzemeler hazırsa, kuşburnu şerbeti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karavu şerbeti ve demirhindi şerbeti tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

7 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuşburnu Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kuşburnu
  • 2 adet dövülmüş kakule 
  • 2 adet dövülmüş yıldız anason
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil 
  • 1 adet kuru zencefil
  • 2 litre su 
  • Yarım su bardağı toz şeker 

Kuşburnu Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler bir tencerede 5-7 dakika kaynatılır.
  • Soğutulur ve bir tülbent yardımı ile süzdürülür.
  • Soğuk servis edip taze nane yaprakları ile servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!