ANASAYFA TARİFLER DONDURMALI TATLILAR MARAŞ DONDURMASI

Maraş Dondurması

Maraş Dondurması

Dondurma denildiğinde ilk akla gelen Maraş dondurmasıdır elbet. Maraş dondurmasının yapımı ne kadar zor olsa da, pratik bir tarifle bu lezzeti evde hazırlamak mümkündür. Kahramanmaraş'ta dondurma yapımı için 32 farklı tarif bulunmaktadır. Bu tariflerde kullanılan malzeme ve süreçler değişiklik gösterebilir. Maraş dondurması sadece lezzetiyle değil, sunumuyla da turistlerin ilgisini çekmektedir. Peki, evde Maraş dondurması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Maraş dondurması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kakaolu dondurma ve çilek soslu dondurmayı da deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maraş Dondurması Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı süt (tercihen keçi sütü)
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı saf salep

Maraş Dondurması Nasıl Yapılır?

  • 5 su bardağı sütü derin bir tencereye koyarak kaynatın.
  • Kaynayan süte toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Bir kasenin içerisine ılık su ve salebi koyarak eritin.
  • Kaynayan şekerli sütün içerisine, salebi yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Salebin süt içinde tamamen erimesi oldukça önemlidir. Bu yüzden eridiğinden emin olana kadar karıştırın.
  • Kaynayan sütü ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
  • Yeterli sıcaklığa düştüğü zaman, geniş bir kabın içerisine aktarın ve dondurucuya yerleştirin.
  • 15 dakika sonra kabı dondurucudan alın ve demir kaşıkla karıştırın. Sonra tekrar dondurucuya atın.
  • Bu işlemi dondurma sakız kıvamına gelene kadar, 20 dakikada bir tekrarlayın.
  • Dondurmanın kıvamı katılaştığında, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!