ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR BAYAT EKMEK TATLISI

Bayat ekmek tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bayat ekmek tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Antep fıstığı

Bayat ekmek tatlısı Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Ilınması için bekletin. Bayat ekmek içlerini sütle ıslatın. Fazla sütü elinizle sıkarak süzün. Ekmek içini çatalla ezin. Yumurtalar, ayçiçek yağı, Hindistan cevizi, fındık, limon kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:33:48

iyi idare eder tarifler ama okey

Misafir12.10.2016 17:34:45

fena değil

Misafir12.10.2016 17:37:02

Denemedim ama iyidir.insallah ?????????

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.