ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BAYAT EKMEK TATLISI

Bayat Ekmek Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Antep fıstığı

Bayat Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Ilınması için bekletin. Bayat ekmek içlerini sütle ıslatın. Fazla sütü elinizle sıkarak süzün. Ekmek içini çatalla ezin. Yumurtalar, ayçiçek yağı, Hindistan cevizi, fındık, limon kabuğu, un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.

Dilerseniz, kızarmış ekmek ve şerbet ile hazırlanan etimek tatlısını da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:33

iyi idare eder tarifler ama okey

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

Denemedim ama iyidir.insallah ?????????


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!