ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ YULAF PARE

Yulaf Pare

Yulaf pare

Deniz Orhun’dan lezzetli bir tatlı tarifi. Yulaf unu ile hazırlanan bu tatlıyı, ballı şerbet ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. 

NOT  

  • Yulaf pare tarifi unsuzdur. Rafine şeker ve tatlandırıcı kullanılmamıştır. Şeker olarak sadece şerbetinde bal kullanılmıştır. 

Yulaflı smoothie tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaf Pare Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 5-6 adet ceviz (Dövülmüş)
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı vanilin

Şerbet için

  • 1 bardak bal
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı sıcak su

Yulaf Pare Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi, portakal kabuğu rendesi hariç, mutfak mikserinize, mikseriniz yoksa mutfak robotuna koyun ve karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesini ekleyip el spatulasıyla tekrar karıştırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla küçük yuvarlaklar haline getirip tepsiye dizin.
  • Üzerini ceviz ya da fındıkla süsleyin. Tepsiyi fırının orta bölümüne koyun ki, üzerini süslediğiniz ceviz ya da fındık yanmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Şerbeti için balı, sıcak su ile çözündürün ve limon suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı soğutun.
  • Fırından çıkan hamurun üzerine şerbet soğuk, hamur sıcakken dökün. Hamur şerbeti çektikten soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!