Baklava Hamuru

Baklava Hamuru
23 Şubat 2023

Baklava Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Baklava genellikle bayram gibi özel günler dışında evde yapılmaz ya da hazır baklava yufkası ile evde hazırlanır. Sizler için baklava yufkasının hamurunun tarifini verdik. Kolayca baklava hamurunu evde hazırlayarak baklavalarınızı kendiniz yapabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa baklava hamurunun tarifi aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baklava Hamuru için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı yoğurt
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ılık süt
Baklava Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın.
  2. Kabartma tozu, unu harmanlayın.
  3. Hamuru yoğurmaya başlayın sıvıları yavaş yavaş ekleyin.
  4. Hamur topladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın.
  5. Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  6. Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Baklavayı açarken nişastalı tezgahta açmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Hamura kullandığınız malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin.
  • Sıvıları yavaş yavaş ekleyin gerekirse sonrasında un ilavesi yapın.
  • Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir.
  • Hamura koyulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo