PEHLİ

Pehli
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pehli tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuzu but (4 parçaya ayrılmış)
  • 50 g tereyağı
  • Tuz
Pehli hazırlanışı

  • Tereyağını derin bir tencereye alın. Butları ilave edip yüksek ateşte, her iki taraflarını da birer dakika süreyle kızartın. Etleri başka bir tencereye alıp üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısın. Kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin.
  • Etler kemiklerinden ayrılır hale gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!