Yaprak Et
09 Mayıs 2025

Az malzemeyle maksimum lezzet sunan yaprak et tarifi, etin doğallığını ön plana çıkararak sade bir ziyafet sunar. Usta işi dokunuşlarla hazırlanan bu özel yaprak et tarifi, ister şık bir akşam yemeğinde ister günlük sofralarda başrolde olabilecek kadar iddialı. Yanında tereyağlı patates püresi ya da tane tane dökülmüş pilavla servis edildiğinde damaklarda iz bırakacak, sofraya gelen herkesin tekrar isteyeceği bir lezzet olacak. Peki; yaprak et nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Moğol Bifteği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yaprak et kaç kaloridir?

Bir porsiyon yaprak et 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaprak Et için

Malzemeler

  • 600 gr dana kontrfile (veya antrikot), yaprak gibi ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak 
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Marine İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma ya da üzüm)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
Yaprak Et

Nasıl Yapılır

  1. Et dilimlerini zeytinyağı, sirke, kekik, toz biber ve sarımsakla harmanlayıp üzerini örtün. Buzdolabında en az 1 saat (tercihen 4-5 saat) dinlendirin.
  2. Geniş bir döküm tava ya da granit tavayı çok iyi ısıtın. Marine ettiğiniz veya sade kullandığınız et dilimlerini tavaya dizin (tek kat olmalı). Yüksek ateşte her yüzünü 1-2 dakika pişirin. Üzerine çok az tuz ve karabiber serpin.
  3. Etler piştikten sonra tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve dilerseniz 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Tereyağı eriyince etleri hafifçe bu karışımda çevirin.
  4. Yaprak et servise hazır. Pilav ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Patates püresi, sade pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Etin suyunu veya tavada kalan tereyağını pilavın üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Karamelize soğan sererek üstüne yaprak eti yerleştirebilirsiniz.
  • Izgara kuşkonmaz, cherry domates ya da taze roka salatası ile servis edebilirsiniz.
  • Lavaş veya tortilla ekmeğiyle dürüm yapabilirsiniz.
  • Yoğurtlu köz patlıcan, közlenmiş biber, acılı ezme gibi mezelerle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Et mutlaka oda sıcaklığına gelmeli. Soğuk et tavaya konduğunda sertleşir.
  • Tavayı iyice kızdırmadan eti koymayın. Bu, etin suyunu içinde tutmasını sağlar.
  • Her yüzünü 1-2 dakikadan fazla pişirmeyin. Fazla pişerse sertleşir.
  • Marine ettiyseniz pişirme süresi biraz daha kısalabilir.
  • Et çok inceyse bütün olarak servis edebilirsiniz. Kalınsa, liflerin tersine doğru dilimle ki kolay çiğnensin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo