CİĞER TAVA

Ciğer tava
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ciğer tava tarifi için malzemeler
  • 200 g kuzu ciğeri
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 100 g un
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Ciğer tava hazırlanışı

  • Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sumak, tuz ve maydanozu ilave edip harmanlayın. Ciğerin zarını soyup damar ve sinirlerinden ayırın. Yaprak inceliğinde dilimler kesin. Ciğer dilimlerini una bulayın.
  • Ayçiçek yağını tavada kızdırıp ciğerleri birer dakika kadar çevirerek kızartın. Tuzla tatlandırıp servis tabağına alın. Garnitür ile birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!