ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ YANIK MANTI

Yanık Mantı

Yanık mantı

Jale Balcı’dan muazzam bir mantı tarifi ile karşınızdayız. Yanık mantı, klasik Kayseri mantısına göre daha büyük porsiyonlarda hazırlanır. Yarım ay şeklinde kapatılan bu mantının en önemli özelliği baharatların yanık kokmasıdır. Böylece daha lezzetli bir hale gelir. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos eşliğinde sunulabilir. Bazı yörelerde sosu hazırlarken tereyağı yerine kaymak kullanılır. Malzemeler hazırsa, yanık mantı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Deneyebileceğiniz mantı çeşitleri; peravu mantı, İzmir mantısı, saçaklı mantı, hingel mantı.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yanık Mantı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

İç dolgusu için

  • 200 g kıyma
  • 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı soğan (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

Yanık Mantı Nasıl Yapılır?

  • İç dolgu için tüm malzemeleri bir kaba alarak yoğurun ve kenarda bekletin.
  • Yufkayı tezgahın üzerine yayın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.
  • Her yufkanın ortasına dolgu koyduktan sonra hafifçe parmağınızla ıslatın ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında, arada çevirmek suretiyle kızarana kadar pişirin.
  • Yoğurdu servis tabağına yayın ve üzerine pişirdiğiniz mantıları dizin.
  • Tereyağını bir tavada eriterek içerisine kırmızı toz biberi ekleyin ve ocaktan alıp mantının üzerine gezdirin. Son olarak nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!