ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ KESTANELİ MANTI

Kestaneli mantı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli mantı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kestane unu
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • 1 yumurta akı

İç harcı için

  • Yarım kg şekersiz kestane püresi
  • 200 gr lor peyniri
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 80 gr parmesan peyniri
  • 25 gr çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kestaneli mantı Nasıl Yapılır

Mantı hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri yoğurun. 30 dakika dinlendirin.

Kestane ezmesi, lor peyniri, yumurta sarısı, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

Hamuru merdaneyle yufka kalınlığında açın. 2 cm eninde uzun dikdörtgen şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürün. Aralıklı olarak kestane harcını paylaştırın. Diğer 2 cm enindeki mantı yufkasını üzerine kapatın. Kenarlarını iyice bastırarak yapıştırın. Kareler şeklinde kesin.

Kaynar suda 4-5 dakika haşlayın. Çam fıstıklarını tereyağıyla kavurun. Haşladığınız mantıları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Üzerine parmesan peyniri serpin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.